На ефективно преподаване се учат учители от Търговище и Попово

06:53, 18 сеп 15 25 270 Шрифт:
Topnovini
Елена Чукарева – главен учител в начален етап във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище и нейните колежки Диляна Димова – главен учител в начален етап и Елка Кръстева – главен учител по история и цивилизация от ОУ „Любен Каравелов” град Попово участва в Първия национален учителски форум „Учителят в действие. Съвременни методи и подходи за ефективно преподаване”, информираха от учебните заведения.

Събитието бе организирано от РААБЕ България, Синдиката на българските учители, Фондация „Програма Стъпка по Стъпка” и Клет България. В него участваха 350 учители от цялата страна. Работата му бе организирана в два дни, през които екип от висококвалифицирани лектори, експерти в различни области, представиха интересни теми и въпроси, свързани с мениджмънта на класа и изграждането на позитивна класна стая, оценяването и измерването на постиженията на учениците, използването на електронни ресурси в обучението, създаването и употребата на тестови задачи, развитието на функционалната грамотност и дигиталната компетентност у учениците.

Представени бяха последните тенденции в мениджмънта на класа, нови подходи и техники за работа в час с учениците. Участниците в първия национален учителски форум се докоснаха до нови образователни ресурси и нови педагогически практики за изграждане на ефективна учебна среда и прилагане на иновативни методи и подходи в учебния процес.

Всички присъстващи получиха сертификати за участие във форума.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама