Вили Лилков: Проблемът на София е, че се развива небаласирано и градската среда деградира

22:15, 17 сеп 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini
„Ясно ще посочваме проблемите, които сме дефинирали години наред в общинския съвет, а те не са малко. Освен това ще посочим истинските решения на тези проблеми, защото много често в София не се посочват реалните решения. Това са нещата, които ще ни отличат ог ГЕРБ”.

Така кандидатът за кмет на София на Реформаторския блок Вили Лилков дефинира бъдещите си приоритети в борбата за вота на столичани. В интервю за София topnovini.bg Лилков заяви, че първото, с което трябва да се заеме новият кмет са мощни инвестиции в инфраструктурата и рязка промяна на качеството на градската среда.

„Софиянци в момента имат особени претенции към качеството на ремонтите, които се извършват. Това е свързано с втория ни приоритет - сериозен контрол и ефективно харчене на парите на софиянци. Третият голям проблем, за който не се говори от управляващите е сигурността”, заяви Вили Лилков.

Той подчерта факта, че в момента има две столици - една лъскава столица на центъра и столцата на кварталите, която е напълно забравена. Начинът, по който се насочват частните инвестиции в София допълнително засилва дисбаланса между централната част на столицата и периферията на града.

„70% от частните инвестиции се насочват към 30% от територията, което допълнително засилва този дисбаланс и контраст. Един от проблемите на София е, че се развива небаласирано и голяма част от градската среда деградира”, каза още кандидатът на Реформаторите.

Вили Лилков подчерта, че изборът на местна власт е ключов за решаването на проблемите на местно ниво. Един от сериозните проблеми на столицата, ромите и ромските каруци, с които се извършват много престъпления, не е по силата на районните кметове.

„Проблемът с ромите е напълно възможен за разрешаване. Районните кметове нямат силата да се справят сами. Ако се въведе строг контрол по Околовръстния път може да се следи кога някоя каруца навлиза в зоната, забранена за каруци. Разбира се, санкциите за извършените престъпления трябва да са много строги. Тук отново опираме до сигурността на столичани”, каза Лилков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама