Сливенската полиция с награда „Джовани Фалконе”

18:05, 17 сеп 15 / Общество 25 254 Шрифт:
Topnovini
Областната дирекция на МВР в Сливен получи годишната награда в конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

Днес на тържествена церемония в град Благоевград Негово Превъзходителство посланикът на Италия г-н Марко Контичели връчи отличия на Иван Костов Георгиев - инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен, Антон Стоев Велев - младши разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, Слави Драганов Славов - младши полицейски инспектор в участък „Запад” при РУМВР-Сливен и Иван Георгиев Иванов- младши полицейски инспектор в участък „Запад”.

Наградите на името на Фалконе се присъждат за реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституция, детска порнография, корупция, тероризма, и изразена подкрепа на каузи в полза на обществото за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение.

Конкурсът е учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия. Той се организира от Община Благоевград по идея на Общински съвет по наркотични вещества с председател д-р Теменужка Любенова.

Целта е да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви, каквито се наблюдават като тенденция , както на локално, така и на национално ниво. По този начин, с общи усилия е постижимо, да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите.

Сливенската дирекция получава отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. В резултат на действията на полицейските служители през последните 18 месеца в Сливен е преустановена  дейността на над 15 лаборатории за производство на синтетичен наркотик. По голямата част от тях са  мобилни, което е свързано с повече усилия и време за тяхното установяване и документиране. Благодарение на ефективната работа на служителите в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, отдел „Досъдебно производство” и районните управления към ОД на МВР-Сливен няма случай на задържано лице за притежание на наркотици, което да не е получило осъдителна присъда. Операции и проверки по установяване и задържане на лица занимаващи се с производство и разпространение на наркотици се без крайна дата и се осъществяват на цялата територия, обслужвана от ОД на МВР-Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама