Заплатите на магистратите скачат с 12%

17:33, 17 сеп 15 / Общество 25 207 Шрифт:
Topnovini
С 12% ще бъдат увеличени възнагражденията на магистратите и съдебните служители. Това ще стане от 1 ноември и е за сметка на бюджета на съдебната власт, съобщава "Правен свят".

Това реши днес Висшият съдебен съвет. За първи път през тази година в съдебния бюджет има излишък от около 6 млн. лева и тези средства ще бъдат използвани за увеличение на заплатите.

Днешното решение на ВСС ще бъде изпратено на финансовия министър, за да бъде взето предвид при изготвянето на проектобюджета на съдебната власт. Актуализацията на възнагражденията е заложена в проекта на бюджет за 2016 г., изготвен от ВСС. Кадровиците искат 542.5 млн. лева бюджет, от тях 330.3 млн. лева за заплати, в които са планирани 12-те процента увеличение.

Заради увеличението на възнагражденията няма да има коледни премии, съобщи председателят на Бюджетната комисия Димитър Узунов. Той обясни, че до сега за бонуси са използвани средства от излишък, но тъй като сега отиват за актуализация на заплатите, няма да има пари и за премии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама