До месец вадят на светло имената на всички с евтини държавни жилища

16:57, 17 сеп 15 / Политика 25 200 Шрифт:
Topnovini
Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика е получила цялата изискана информация от областните управи с имената на всички лица, закупили имоти от държавата на преференциални цени.

Огромното количество информация в момента се обработва от експерти към комисията и ще бъде публично достъпна след около месец, каза пред София Topnovini.bg депутатът Анна Александрова (ГЕРБ), член на комисията.

През юни избраниците обявиха, че депутатът Мустафа Карадайъ е ощетил с над 100 000 лева държавата през 2003 г., когато е бил зам.-председател на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Той е купил апартамент от 98 кв. метра на ул. "Букет" 56 в столицата. Данъчната оценка на имота, който е бил държавен, е била 54 881 лева, а пазарната оценка, според депутатите, около 100-110 000 лева. Самата продажба е извършена за 24 654 лева от тогавашния областен управител на София - Росен Владимиров, зам.-председател на ДПС.

След този случай председателят на комисията Валентин Николов (“Патриотичния фронт”) обявиха, че ще изискват информацията за всички покупки на държавни апартаменти и ще бъде направена проверка дали има и други случаи, в които държавата е ощетена. Изискани са данни за след 1997 г.

Тогава депутатите от комисията отправиха призив Карадайъ да я напусне, но до ден-днешен той все още е неин член.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама