Децата от Дневния център и дом „Калинка“ са победители в кампания на РИОСВ – Шумен

16:30, 17 сеп 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Есперти от екоинспекцията в Шумен проведоха кампания за Седмицата на мобилността в Дневния център и дом „Калинка” в с. Васил Друмево, съобщават от РИОСВ.

Децата се включиха в спортната надпревара с желание и хъс, затова екипът на РИОСВ- Шумен награди всички. Участвалите в кроса, освен незабравимите емоции, които преживяха, получиха учебни пособия. На Севелина Колева, директор на Дневния център бяха връчени грамота и подаръци за възпитаниците й. Гост на надпреварата беше кметът на с. Васил Друмев Юлиян Андреев.

Това е първата от инициативите на РИОСВ-Шумен, с която се отбелязва Европейска седмица на мобилността, чиято цел е да провокира местните власти да насърчат и въведат устойчивата градска мобилност, а хората да използват алтернативни на автомобилите начини за придвижване.

От екоинспекцията напомнят, че утре от 14 ч ще се проведе второто спортно мероприятие на РИОСВ – Шумен с учениците от СОУ „ Свети Кирил и Методий“ в Смядово.

Европейската седмица на мобилността  е годишна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на ЕК. След старта си през 2002 г., въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства в Европа и по света. През 2014 г. общо 2013 града от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията.

През тази година Европейската седмица на мобилността  и девиза „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама