Калин Милчев: Хълмовете са най-пловдивската емблема

16:24, 17 сеп 15 / Политика 25 201 Шрифт:
Topnovini
"Трите хълма - "Младежки хълм", "Хълм на Освободителите" (Бунарджик) и "Данов хълм" (Сахат тепе), могат да се превърнат отново в градски оазиси, а не да хвърлят тягостна сянка!" Това заяви младият кандидат от БСП за районен кмет на Централен инж. Калин Милчев на среща със социалисти и симпатизанти. Темата поставиха граждани, които са огорчени, че тепетата тънат в забрава и са превърнати в бунища.

"Хълмовете са най-пловдивската емблема и уникална даденост за града ни. Те са неговите белите дробове, и места за разходки, за почивка, за среща с природата. Затова нямаме право да бездействаме повече", посочи Милчев. Той обясни, че в неговата програма тепетата са специален акцент и има планирани последователни мерки. На първо място е  прочистване на изсъхналата растителност и засаждане на нова. Предвидено е възстановяване на естествената алпийска растителност в скалните кътове. Ремонтът на съществуващите помпени инсталации, езерца и водоскоци, както и на съществуващите алеи, подпорни стени и пътеки,  са сред ангажиментите на бъдещия районен кмет.

"Трудно ли е всичко това? Аз мисля, че не! Трябва единствено организация от страна на общината, могат да се включат и граждани, а защо не и част от пловдивските училища да вземат участие в обновяването им, елемент на съвременното екологично образование" , каза в заключение той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама