Правна комисия в Шумен не се разбра за четирима от временните кметове по селата

16:22, 17 сеп 15 / Политика 25 238 Шрифт:
Topnovini
Съветниците от правна комисия, към местния парламент в Шумен, не се разбраха за четирима от временните кметове на селата, които ще заемат длъжността от 24 септември до деня на полагане на клетва на новоизбраните местни управници. Това стана днес по време на последното редовно заседание на комисията.

Общо 19 населени места в община Шумен ще се управляват от временни кметове за времето от началото на предизборната кампания до встъпването в длъжност на новоизбраните местни управи. Функциите на кмет през посоченият период ще изпълняват секретарите на кметствата, като те ще получат парична добавка към заплатите си, за да се изравни възнаграждението им с кметското.

За четири от селата в община Шумен обаче – Вехтово, Друмево, Лозево, Новосел, съветникът от ГЕРБ Светлозар Начев предложи нови временни кметове. Това са Надя Цанева за Вехтово, Марияна Харизанова за Друмево, Ташо Ташев за Лозево и Джемиле Расиева за Новосел.

Въпреки аргумента, че при назначаването на временно изпълняващи длъжността кмет трябва да се плаща допълнителна заплата и новите хора нямат нужните административни умения, съветникът от ГЕРБ не отстъпи от предложението си. Начев изтъкна контрааргумента, че голяма част от жителите на четирите населени места искат нови хора за временни кметове.

При гласуването членовете на правна комисия одобри предложението на кмета с изключение на четирите села. За тях съветниците не постигнаха единодушие и оставихарешението на въпроса за последната сесия на местния парламент на 24 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама