Регионалният съвет за развитие на Североизточния район ще заседава в Търговище

16:20, 17 сеп 15 / Общество 25 244 Шрифт:
Topnovini
На 23 и 24 септември в Търговище ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район, както и на Регионалния координационен комитет към него, информираха от пресцентъра на областната администрация. Форумът ще бъде председателстван от областния управител Светлин Бонев.

На заседанието ще присъстват  представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на финансите, Министерство на енергетиката, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на земеделието и храните, Министерство на икономиката, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, областните управители на Шумен и Варна, кметове на общини, представители на синдикални и браншови организации и други заинтересовани лица.

Те ще бъдат запознати с Концепцията за туристическо райониране на България, ще бъдат представени проект  „Обособяване на късноантичната крепост „Ковачевско кале” като атрактивен туристически комплекс“ и проект  за реставрационни и консервационни дейности в историческия комплекс „Античен град  Мисионис“.

На срещата ще бъде изнесена обобщена информация за изпълнението в Североизточен район на Оперативните програми, както и приетата от Европейската комисия Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и предвидените приоритетни мерки за регионалното развитие в Североизточен район. Ще се представи и обсъди проект на Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016-2025 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама