Привличат нов свидетел по делото за бития лекар във Варна

15:45, 17 сеп 15 / Крими 25 210 Шрифт:
Topnovini
Ново заседание по делото за побоя над спешния медик от Варна д-р Преслав Пенев бе насрочено днес заради допускане на разпит на нов свидетел. Районните магистрати изслушаха показанията на допуснатите по-рано свидетели – пострадалия лекар, останалите членове на спешния медицински екип и пристигнал на мястото на инцидента полицай. Съдът прецени, че за изясняване на истината по случая е необходимо да бъде изслушан и друг дежурен медик от болницата, както и неявилата се днес майка на подсъдимия Йордан Петров, която е била негов придружител в спешния кабинет.

Съдът уважи и направените искания от страните за назначаване на съдебно-психиатрична експертиза за състоянието на пострадалия лекар и за резултатите от взетата му кръвна проба за алкохол след инцидента. Изискано беше още предоставянето на писмени справки от болницата за лицата, изпълняващи охранителни функции в спешното отделение, за наличието на охранителни камери и записи от тях за посочената дата, както и справка от началника на Второ РУП за регистрирания сигнал за оказване на полицейско съдействие в Спешния център на болница "Света Анна“.

Варненската районна прокуратура повдигна обвинение на 27-годишния Йордан Петров за това, че на 25 май 2014 г. е причинил лека телесна повреда на д-р Пенев при и по повод изпълнение на задълженията му.

Следващото заседание по делото е насрочено за 29 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама