Кметове на населените места благодариха на градоначалника на В. Търново за съвместната работа

15:38, 17 сеп 15 / Общество 25 165 Шрифт:
Topnovini
Местни управници на населените места благодариха на кмета на община Велико Търново Даниел Панов за добрата съвместна работа през последните четири години. Те присъстваха на тържествената сесия на Великотърновски общински съвет.

Всеки кмет или кметски наместник бе зарадван с възпоменателни грамота и плакет, удостоверяващи времето, в което е бил начело на своето населено място. Символите им бяха връчени лично от кмета на общината Даниел Панов. Подобна инициатива се прави за първи път.

От името на управниците на населените места, обединени в сдружение „Янтра 2001”, думата взе кметът на с. Арбанаси Тодор Кръстев. „Благодаря на Даниел Панов и администрацията.

Открихме десет клубове за младежи и деца, с които тези центрове станаха общо 19. Тринадесет са новите детски площадки, а седем – спортни зони. Системи за видеонаблюдение вече има в седемнадесет от населените места.

По програма „Местни инициативи” годишните средства от 160 000 лева в началото на мандата вече са 300 000 лева. 1 милион лева са вложени в пътищата и улиците. 300 000 лева – в общинската собственост”, посочи Тодор Кръстев.

Кметът на с. Арбанаси припомни, че стотици хиляди левове са стигнали до населените места по линия на бедствията и авариите, още 120 000 лева са получени от дирекция „Вероизповедание”. „Благодарим за бързото решаване на проблемите”, завърши Тодор Кръстев.

Даниел Панов също поздрави колегите си от населените места в общината за общите усилия. „Водени бяхме от една идея – да ги превърнем в по-добри места за живеене.

Няма село, в което да липсват парк, детска площадка, градинки, чешми”, каза кметът на община Велико Търново. Той припомни, че интегрираният план за градско развитие и трите зони – социална, икономическа и образователна, също дават възможност за инвестиции.

„До 20% от финансирането по новата оперативна програма „Региони растеж” може да бъде вложено в населените места”, посочи кметът. Даниел Панов каза още, че продължават да се разработват проекти за републиканската пътна мрежа, за улиците и тротоарите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама