Председателят на ОбС в Пловдив: Свършихме много добра работа за 4 години

15:12, 17 сеп 15 / Политика 25 211 Шрифт:
Topnovini
"Считам, че свършихме много добра работа в рамките на тези четири години. Взехме много важни за града решения, които дават направление за развитие на Пловдив за дълъг период - интегрирания план за градско възстановяване и развитие, общинския план за развитие, генералния транспортен план." Така председателят на Общинския съвет в Пловдив арх. Илко Николов обобщи дейността на местния парламент след последната редовна сесия днес.

По думите му тонът и действията на общинските съветници през мандата са били експертни, а диалогът - принципен и толерантен.

"Работеше се нормално. Давам висока оценка на Общинския съвет", категоричен бе Николов.

В заседателната зала председателят на местния парламент отправи и специално обръщение към колегите си, в което каза:

"На финала сме на един успешен управленски мандат в историята на Пловдив. Резултатите са видими и са вследствие и на нашата дейност като общински съветници. Поздравявам ви за експертния подход на работа през тези 4 години.

Неведнъж съм заявявал, че Общинският съвет трябва да разчита в пълна степен на експертизата на своите членове. Това се постига единствено през активна работа в постоянните комисии, които през този мандат са заседавали близо 1000 пъти, а всяко едно предложение е гледано минимум от 4 комисии. Този нов ритъм на работа доведе до факта извънредните точки през този мандат да бъдат намалени 2 пъти в сравнение с предния.

Сесиите протичаха в диалогичен тон, без крайни личностни оценки и квалификации, което говори за високо ниво на политическа култура и конструктивен дух на работа.

Жителите на най-стария жив град в Европа са интелигентни хора и съм сигурен, че вече имат своята оценка за всеки един от нас и неговия принос в развитието на Пловдив през последните 4 години.

Нека предстоящата предизборна кампания бъде позитивна и без личностни нападки – едно честно състезание на управленски идеи за развитието на Пловдив утре. Благодаря ви!".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама