Кунева иска "пакт за ненападение" между партиите при председателството на ЕС

15:06, 17 сеп 15 / Общество 25 279 Шрифт:
Topnovini
Максимално бързото допускане на България в шенгенското пространство, първо по въздух, и достъпът до информационните масиви на зоната е един от националните ни приоритети. Това ще подобри както националната ни сигурност, така и сигурността на Европа.

Това каза вицепремиерът Меглена Кунева по време на конференцията „25 години в подкрепа на свободата в България“, организирана от фондация „Фридрих Науман“.

По време на речта си Кунева очерта и предстоящото българско председателство на ЕС през 2018 година като друг национален приоритет. „Призовавам за „пакт за ненападение“ между партиите, ако мога така да го нарека, за да може българското председателство на ЕС да бъде запомнено като едно добро председателство“, каза Кунева.

Третият приоритет, по думите й е борбата с корупцията и върховенството на закона.

„Днес, когато гледаме кадрите от бежанските лагери, не можем да не си дадем сметка колко важни са свободата и мира и колко трябва да ги пазим в Европа“, посочи Кунева. „Трябва да работим за върховенство на закона и укрепване на демокрацията, защото само те са гаранция за мира и сигурността.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама