Спестиха пари за пет нови детски площадки в Търговище

15:04, 17 сеп 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев заедно с гл. архитект Дияна Стефанова и малчугани от ЦДГ №1 "Веселушко" срязаха лентата на новата детска площадка в Търговище, която се намира зад супера на ул. "Трапезица" в града.

Тя е една от петте детски площадки, изградени със спестените близо 300 хиляди лева от обществените поръчки по проекта "Повишаване качеството на живот чрез подобряване на физическата среда в град Търговище", информираха от пресцентъра на общинската администрация.

Кътовете за игра са за различни възрастови групи и се намират в района на улиците “Аксаков“ и “Палаузов“, на улица "Бенковски", на улиците “Трапезица“ и “Антим I“, както и между улиците “Тетевенска“ и “Богомил“.

По същия проект бе реализиран новият, красив център на Търговище на площ от 26 дка и реконструирана част от пешеходната зона в посока бул. "Митрополит Андрей", припомниха от местната администрация.

На заключителната пресконференция, проведена час преди откриването на детската площадка, бе напомнено, че това е един от най-значимите проектив общината. Той стартира на 20 май 2013г. и приключва на 20 ноември тази година. Общата му стойност е 4.6 млн лв. 

От тях 95% са безвъзмездна помощ, осигурена от Оперативна програма „Регионално развитие”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама