И патриотите защитиха шефа на КЕВР пред работодателите

12:49, 17 сеп 15 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini
Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) подкрепя исканията на работодателските и браншови организации, които настояват миноритарните дялове от държавните енергийни дружества да бъдат листнати на борсата. Това обяви съпредседателят на патриотичната коалиция Красимир Каракачанов след срещата си с представителите на бизнеса в Народното събрание.

„Тезите им са правилни. Ние настоявахме още при преговорите за подкрепа на правителството да бъде извършена пълна ревизия в енергетиката", каза патриотът. 

По думите му цялата тази далавера, която тече 25 години там, трябва да бъде прекратена. ПФ поставя същите въпроси, които поставят от бизнеса за цената на тока и за проблемите с американските ТЕЦ-ве Марица-Изток 1 и 3 и ВЕИ-ата.

"Целият този грабеж, който се случва в енергетиката, води до тази висока цена на тока", обяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО защити председателя Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, чиято оставка иска работодателските организации.

По думите на Каракачанов преди време една част от членовете на регулатора са разписвали решения в полза на ВЕИ-ата и на трите ЕРП-ата монополисти.

„Според мен Иванов е повече жертва не толкова на собствените си решения, колкото на апарата-ешелон под него, който продължава да изпълнява определени поръчки не в полза на българската държава, бизнес и граждани“, категоричен е патриотът.

Красимир Каракачанов подкрепя идеята на БСП и синдикатите за прекратяване на договорите с американските централи и ограниченията на изкупуването на ток с преференциални цени.

„Ние също сме внесли закон, който очакваме и те да подкрепят. Нюансите не са най-важното нещо“, допълни патриотът.  

Все още няма окончателно решение за отмяна на готвения за 30 септември протест срещу решението на КЕВР от 1-ви август т.г. да бъде увеличена добавката "задължение към обществото" за бизнеса. 

Работодателите се срещат с всички парламентарни групи. От ДПС вчера също не пходкрепиха исканата оставка на Иван Иванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама