Над 31% от бургаските ученици ползват автобус до училище

12:40, 17 сеп 15 / Общество 25 225 Шрифт:
Topnovini
Над 31% от учениците, използват градския транспорт, посочват данните от проведено анкетно проучване на Община Бургас. 8 850 ученика с придружители са взели участие в проведената инициатива "Ден без билети в градския транспорт". Дори и първокласниците са се оказали добре запознати с предимствата на обществения транспорт. Те са споделили, че искат да ходят на училище с автобус, по време на беседите, проведени в четири училища на града: СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Найден Геров", ОУ "Братя Миладинови" и ОУ "Антон Страшимиров", защото така въздухът на града ще бъде по-чист, придвижването ще бъде по-безопасно, а задръстванията и катастрофите ще бъдат намалени.

Над 50 младежи показаха и своите умения в най-актуалното улично изкуство - графитите. Те изобразиха знаци за безопасност на движението, слънцето и символите на градския транспорт в Бургас - новите автобуси и тролейбуси.

В събитията, организирани в рамките на Седмицата на градската мобилност, малчуганите се включиха в състезания с магнитен дартс и други занимателни игри. В рисунките на асфалт с тебешири над 120 ученика пресъздаваха своята мечта за Бургас - един зелен и привлекателен град, в който има само усмивки.

Най-голяма радост за малчуганите бе възможността да застанат зад волана на ретро автобуса в училищата: ОУ "Найден Геров" и ОУ "Антон Страшимиров". Той се превърна в мобилна учебна стая за урок по безопасност на  движенето.

Над 1000 ученика попълваха листовки - судоко и открий думата, изработени по проекта.

Проект "Интегриран градски транспорт" е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., която се проведе в рамките на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама