Политическите сили в Добрич се разбраха за секционните избирателни комисии

11:54, 17 сеп 15 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini
На свиканите от кмета на Добрич  Детелина Николова консултации за състава на секционните избирателни комисии за изборите на 25 октомври политическите сили постигнаха съгласие за разпределението на местата в тях. Те приеха предложената от кмета схема. Със съгласието на останалите политически сили, бе дадена възможност на представителите на Реформаторския блок и България без цензура да внесат до 17 часа днес списъци с предложените членове на секционните избирателни комисии в града.

В консултациите участваха упълномощените представители на партиите - Кина Драгнева от ПП ГЕРБ, Мая Димитрова от  Коалиция БСП - Лява България, Реформаторски блок, представен от Йордан Йорданов и Светослав Гочев, Патриотичен фронт - от Ивелин Пейчев и Пламен Николов, ПП Атака - Атанас Атанасов, АБВ - Милко Пенчев, ДПС – Нежля Ганева, ББЦ – Желчо Петров.

На предстоящите избори в Добрич ще има общо 129 секционни избирателни комисии. От тях 121 са с над 500 избиратели и ще бъдат девечленни, като общо членовете ще са 1089. В 8 от комисиите избирателите ще са под 500 и те ще са седемчленни т.е. с общо 56 членове. Така общият брой на членовете на секционните комисии в Добрич е 1145. Процентното разпределение в тях е 35,32% да ПП ГЕРБ, 16,59% - БСП-Лява България, 15,32 % - ДПС, 9,79 % - Реформаторски блок, 7,59 % - Патриотичен фронт, 5,96 % - ББЦ, 4,68 % - Атака, 4,68% - АБВ.

Според решението на ЦИК, никоя партия не може да има повече от 33,3% членове в една комисия и представителите на една партия не могат да имат мнозинство в една СИК, председател, зам.-председател и секретар не могат да са от една и съща партия и коалиция, посочи кметът Детелина Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама