Кметът на Пловдив с висока оценка за работата на Общинския съвет (снимки)

11:32, 17 сеп 15 / Общество 25 246 Шрифт:
Topnovini
Много добра оценка за работата на Общинския съвет даде кметът на Пловдив Иван Тотев на днешната последна редовна сесия.

По думите му съветниците са работили в дух на конструктивен диалог и през целия мандат в местния парламент е царяла атмосфера на колегиалност. "През тези четири години, в които съм кмет, в Общинския съвет се работеше изключително лесно", заяви кметът. По думите му, въпреки обичайните дебати, никога не е била премината грубата граница, която засяга не толкова политики, колкото лични отношения.

"Успяхме да създадем консенсусна среда, в която в нормите на градивните спорове да взимаме правилните решения в споровете. И ако пловдивчани имат усещането, че градът се е променил, че върви по градивния път на растежа, няма как това да не се е случило и с усилията на успешната работа в Общинския съвет".

Според Тотев подобен стил на работа не е бил присъщ на предишните общински съвети, в които непрекъснато е имало конфликти между представителите на различните партийни групи.

В знак на благодарност към добрата работа Тотев и председателят на Общинския съвет Илко Николов подариха на всички съветници книгата на Никола Алваджиев "Пловдивска хроника" и почетен плакет.

"Много държахме на този символичен жест, защото да си общински съветник в град с хилядолетна история като Пловдив е огромна чест. Това се случва на много малко хора през техния житейски път - да попаднат в тази зала, да взимат решениа, които касаят живота на стотици хиляди хора", каза Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама