Поздравления и извинения на последната сесия на съветниците в София

11:03, 17 сеп 15 / Общество 25 152 Шрифт:
Topnovini
В тържествена се превърна последната редовна сесия на Столичния общински съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg. Поводът е празникът на София. Днес е и последното заседание на съветниците за този мандат на местния парламент.

"Честитя този празник на всички, които чувстват София като свой дом, като свое родно място. На тези, които учат тук, които дори не си признават, че я харесват. Този мандат беше сложен. В някакви периоди от време нашият град беше парализиран. Всеки си дава сметка какви усилия е струвало и на нас и на г-жа Фандъкова да работим и да не загубим нито един проект. За да кажем, че сме готови за още един мандат и че ще предадем града на следващите, които ще го развиват в правилна посока", каза в обръщение към съветниците председателят на СОС Елен Герджиков.

Той благодари на всички партийни групи в съвета и най вече на кмета на града Йорданка Фандъкова. По думите му "нейната заслуга е безспорна и дори и политическите й опоненти го признават". Герджиков благодари на зам.-кметовете и на районните кметове, както и на общинските съветници.

"За мен беше чест да работя с общинските съветници. Бих поискал прошка за всяка грешка, която съм направил, така че простете ми, ако съм обидил някого. Голямото ми желание беше да работим за този град. Благодаря на групата на БСП. Въпреки многото изкушения, които политическата обстановка в страната ни поднасяше, това твърде рядко намираше място в тази зала. Градивната критика беше много важна част от нашите заседания", каза той.

Герджиков посочи, че за този мандат съветът е провел повече от 2000 заседания и взел над 600 решения за града. Той пожела на всички толерантна кампания, "след която победители ще бъдат софиянци".

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожела на съветниците здраве и им благодари за съвместната работа. "Намирахме верните решения в диалог, в дискусия, а понякога и в спор.Смятам, че трябва да се гордеем с всичко, което направихме. Свършихме много работа, въпреки различията, които сме имали. Защитихме проекти за над 3 млрд.лв за почти безвъзмездно финансиране", каза тя.

Фандъкова отново посочи най-значимите проекти на изтичащия мандат на местния парламент- метро, завода за боклук, десетки нови детски градини и километри ремонтирани улици, както и откриването на Мизей за историята на София. "Зададохме посоката на развитие, наложихме темпото. Аз съм сигурна, че всички в тази зала обичат София, затова не трябва да спираме да напомняме, че всички сме отговорни", каза кметът.

Председателите на всички групи в общинския съвет също честитиха празника и се поздравиха за постигнатите успехи.

По време на тържествената сесия трима души бяха бяха провъзгласени за почетни граждани на София- посланикът на Германия Матиас Хьопфнер, Христо Мирянов и Симеон Симов.

На трима беше връчена и значаката на София. На посланика на Хърватия Лйерка Алайбег, на директорът на ОДЗ "Звънче", район Триадица- Цеца Стоянова и на културоведът Димитър Йосифов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама