Инициативата „Карай по-бавно, живей по-дълго” ще се проведе в Бургас

10:42, 17 сеп 15 / Крими 25 204 Шрифт:
Topnovini
Инициативата „Карай по-бавно, живей по-дълго” ще се проведе утре, 18 септември, в няколко детски градини на Бургас. Неин организатор е Обществен дарителски фонд – област Бургас и е свързана с основната тема на тазгодишната кампания на Европейската седмица на мобилността. Целта е по-голяма част от общността да се включи в нея. Предвидени са дейности, съгласувани с Областната дирекция на полицията в Бургас, призоваващи за внимание и съобразяване на скоростта на всички участници в движението с изискванията на Закона за движение по пътищата.

Чрез поредица от събития се цели да  се напомни на всички участници в пътното движение – както шофьори, така и пешеходци, че трябва да спазват правилата за движение. От една страна, ще  се отправи призив към бургазлии „Да пазим своите деца!”, а от друга ще им се покаже, че спазването на правилата за движение е важно за всички нас.

Нашите деца са нашето бъдеще – затова ще покажем, че с правилен подход на обучение бихме възпитали едни достойни граждани на Европа и Света. Внимателното шофиране предпазва шофьори, пешеходци и най-ценното съкровище – децата.

Със съдействието на експерта Цветелина Рандева децата от няколко детски градини ще бъдат обучени по теми, свързани с правилата за движение по пътищата, алтернативни транспортни средства, полезните ефекти от ходенето пеша и карането на колело. Включени са и интерактивни игри от тип куиз кръстословица, ролеви игри, обучителни занятия с алтернативни отговори и др.

„Карай по-бавно, живей по-дълго“ ще се проведе на 18 септември от 10.00 часа в детска градина „Звездица Зорница“, от 11.00 часа във „Вълшебство“ в ж.к. „Лазур“ и от 15.30 часа в „Раковина”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама