Няколко слети и множество маломерни паралелки ще има в селата на община Русе

09:54, 17 сеп 15 25 263 Шрифт:
Topnovini
Няколко слети и множество маломерни паралелки ще има в училищата, които се намират в селата от община Русе. Решението бе взето по време на редовното заседание на Общински съвет - Русе днес. 

В община Русе бяха постъпили множество такива искания с положително становище от Началника на регионалния инспекторат по образование. Те са от директорите на НУ „Васил Априлов“ в село Хотанца, ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Ново село, ОУ „Отец Паисий“ в с. Тетово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Николово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Семерджиево, ОУ „Отец Паисий“ в град Мартен, ОУ „Христо Смирненски“ в квартал Долапите, ОУ „Братя Миладинови“ в Русе, ОУ „Никола Обретенов“ в Русе, ОУ „Олимпи Панов“ в Русе, ОУ „Тома Кърджиев“ и СОУ „Васил Левски“, пак в Русе.

Повечето искания се отнасяха за паралелки от първи до осми клас, като само от СОУ „Васил Левски“ в Русе са искали по една маломерна паралелка за ХІ-и и по една за ХІІ клас. Това е и единственото средно училище, внесло подобно искане. Първата маломерна паралелка ще е с 15 ученици, а втората със 17.

Най-малобройните класове ще са с по 8 деца, те са три – две в ОУ „Г. С.Раковски“ в Ново село и една в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Семерджиево. Паралелка от 9 деца ще има и в ОУ „Отец Паисий“ в Тетово.

По 8 ще бъдат учениците в трети, четвърти и в осми клас, а 9 само в осми. Останалите класове, независимо дали слети или маломерни, успяват да съберат 10 и повече деца.

Маломерните и слетите паралелки ще получат нужното финансиране за провеждане на нормален учебен процес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама