Всички нови спирки в Пловдив ще бъдат монтирани до края на годината

09:41, 17 сеп 15 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на 2015 г. ще бъдат монтирани всички 314 нови модули по спирките на градския транспорт в Пловдив, заяви днес в Общинския съвет зам.-кметът Димитър Кацарски.

Към 1 юли са поставени 307 нови спирки, уточни той в отговор на питане на общинската съветничка Лилия Учкунова. Тя отправи питането във връзка с многобройни сигнали на граждани, че на много места новите съоръжения вече са изпочупени, около тях е мръсно, тротоарите са разкъртени.

Остава да бъдат сложени още 7 от новите модули, като забавянето е по различни причини - за 2 от спирките са заявени по-големи квадратури, 1 се бави заради предстоящото разширение на "Васил Априлов", 1 е на място, където вече не минава автобус. На три места пък старите спирки са монолитни, с дълбоки бетонни основи и се изчаква премахването им.

Облагородяването на пространството около спирките не е предвидено в договора за концесия, уточни зам.-кметът. За възстановяване на тротоарната настилка Община Пловдив е сключила договор с "Драгиев и Ко".

В Общината има жалби от граждани за моментното състояние на новите спирки, призна Кацарски. До края на тази година ще бъдат възстановени настилките около 175 спирки на градския транспорт, обяви зам.-кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама