Народни инструменталисти представят "Да излееш душата си с музика" в Каблешково

09:34, 17 сеп 15 / Общество 25 194 Шрифт:
Topnovini
Народни инструменталисти ще завладеят отново публиката в Каблешково в Националния фестивал „…Да излееш душата си с музика…”, който ще се проведе на открита сцена в градския парк на 26 септември от 10.30 часа. Това съобщиха от община Поморие.

Фестивалът за народни инструменталисти се провежда в памет на акордеониста Петко Дачев - инструментална легенда на българския фолклор. Събитието се организира за втори път от народно читалище „Атанас Манчев -1920”, с подкрепата на Община Поморие и Кметство Каблешково.

Своеобразният форум на народни инструменталисти  цели да се превърне в празник на уникалните фолклорни традиции, да открива и подкрепя нови дарования, да стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус.

Участниците в конкурсната програма могат да бъдат индивидуални инструменталисти и оркестри, с изпълнения от всички фолклорни области на България, които отговарят на условията, посочени в регламента.

Изпълненията се оценяват от професионално жури, включващо утвърдени специалисти в областта на българския музикален фолклор. На всички участници ще бъдат връчени грамоти за участие, а отличените индивидуални изпълнители и фолклорни оркестри във всяка възрастова група ще бъдат удостоени с плакет и парична награда.

Условията за записване и участие са поместени в официалния сайт на Община Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама