Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона се открива в Сливен

07:57, 17 сеп 15 / Общество 25 242 Шрифт:
Topnovini
Новият комплекс за социални услуги ще бъде открит днес в Сливен от УНИЦЕФ България в партньорство с Община Сливен. Той се намира на бул. „Стефан Стамболов“ №6.

 Мрежата от услуги, създадена в Сливен, цели да подкрепи важната реформа на системата на детско правосъдие в България, въвеждайки нов модел на предоставяне на интегрирани услуги за деца в конфликт със закона и деца в риск в общността. За целта е създаден ефективен механизъм за координация и сътрудничество на местно и национално ниво. Услугите и дейностите са в сферите на образованието, социалните услуги, правосъдието и правоприлагането, здравеопазването и заетостта. Само интегриран подход, почиващ на международните стандарти за отклоняване от наказателно преследване, алтернативи на задържането и лишаването от свобода и мерки за ре-интеграция и продължаваща грижа, може да гарантира най-добрия интерес на децата в конфликт със закона и интереса на обществото, така че те да се превърнат в хора, уважаващи правата и свободите на другите и спазващи закона. Комплексът от услуги за деца в конфликт със закона включва Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа (Детска и младежка зона) наблюдавано жилище и преходно жилище.

УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама