Кралев: В. Търново е сред приоритетните градове за спортното министерство

07:57, 17 сеп 15 / Спорт 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново е сред приоритетните градове за спортното министерство, заяви в старата столица ресорният министър Красен Кралев. Той разгледа обновените футболен терен, лекоатлетическа писта и южни спортни зали на градския стадион „Ивайло”, където в ролята на домакин и гид влезе кметът на общината Даниел Панов.

Министър Кралев изрази задоволство от направеното и каза, че старопрестолният град ще е сред водещите, що се касае до финансирането на бъдещи проекти за спортна инфраструктура. Той благодари на Даниел Панов за положените усилия за реконструкцията на голяма част от спортните съоръжения на стадиона. Кметът на Велико  Търново припомни, че лекоатлетическата писта е единствената в страната по два показателя – обособен девети коридор и свободен достъп за ползване от гражданите.

Даниел Панов и Красен Кралев поздравиха младите великотърновски спортисти, които са част от кампанията „Европейска седмица на спорта”. Директорът на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов ги разведе из обновените южни спортни зали, където десетки деца тренираха баскетбол, борба, художествена и спортна гимнастика.

Новите проекти на Община Велико Търново за спортна инфраструктура са няколко на брой и са на обща стойност над 4 милиона лева. Едната разработка е за мултифункционален спортен терен, футболно игрище и малка лекоатлетическа писта, които ще се намират до западните трибуни на стадион „Ивайло”. Другите проекти са за основен ремонт на южните трибуни и осветлението. Старата столица чака превеждането на средства и по одобреното вече изграждане на изкуствен терен до Спортното училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама