Продават общински имоти в старозагорския кв. „Лозенец”

07:15, 17 сеп 15 / Общество 25 484 Шрифт:
Topnovini
Четири имота в ромския квартал „Лозенец” в Стара Загора ще бъдат продадени на търг. Решението затова трябва да бъде взето днес на поредната сесия на Общинския съвет в Стара Загора. Имотите се намират в кв. 81 „Лозенец-разширение“ и са частна общинска собственост от 2009 г. Предназначени са за ниско застрояване.  Площта им е от 249 до 311 кв. м, а пазарната  оценка между 4100 и 5300 лв.

Те ще бъдат предложени на публичен търг на желаещи да строят законно там.

Общо 49 точки включва дневният ред на сесията. Местните старейшини трябва да вземат решения за  удостояване с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора".

Те ще изслушат и информация за изпълнение на бюджета на Община Стара Загора и сметките за средства от Европейския съюз към 30.06.2015 г. Старозагорските общински съветници ще гласуват и предложението на кмета Живко Тодоров за увеличаване състава на звено „Общинска охрана” и на Общинския зоопарк.

Едно от важните решения пък е свързано с даване на съгласие за осигуряване на собствено финансово участие по проект  „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора”, с който Община Стара Загора кандидатства по схема  „Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града" на Оперативна програма „Регионално развитие" (2007-2013). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама