Русенски представители с участие във видеоконференция между България и Румъния

06:27, 17 сеп 15 / Общество 25 153 Шрифт:
Topnovini
С видеоконференция на тема „Добри практики на международно сътрудничество” с участието на представители на академичните и изследователските среди в Русе, Крайова, Враца и Кълъраш започва поредицата от демонстрационни събития по проект „Заедно в реално време”, изпълняван от Русенската търговско-индустриална камара с партньори Сдружение „Общество „Идеин”, Търговско-промишлена палата - Враца, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш.

Представители на Русенския университет и Регионалния академичен център -Враца ще обменят опит с участници от висшите учебни заведения и центрове в Крайова и Кълъраш. Участниците ще споделят своите практики в дейностите по международно сътрудничество, мобилност и партньорски проекти и ще дискутират идеи за бъдещи съвместни инициативи, които обогатяват възможностите за образование и изследвания.

Конференцията започва в 14.00 часа днес, 17 септември. Участниците ще се намират в следните центрове: Видеоконферентен център към Русенска търговско-индустриална камара Русе, бул. „Цар Фердинанд”. Видеоконферентен център към Търговско-промишлена палата - Враца. Видеоконферентен център към Румънската асоциация за трансфер на технологии и иновации - Крайова. Видеоконферентен център към Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш. 

Установяването на мрежа от видеоконферентни центрове е главният резултат от проект „Заедно в реално време”, чрез който партньорите целят да подобрят комуникационната инфраструктура в трансграничния българо- румънски регион и по този начин да преодолеят проблемите с достъпността и изолираността му.

Мрежата разполага с  най- нови технологични решения, които дават чувство за реално присъствие на участниците, изграждат среда на жива комуникация с кристален образ и перфектен звук. Модерно оборудваните зали на центровете могат да бъдат конфигурирани по различен начин в зависимост от целите на събитията.

Проектът „Заедно в реално време” се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама