МВнР с важни съвети към всички пътуващи за Турция граждани

23:29, 16 сеп 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini
Във връзка с обявената едноседмична почивка за празника Курбан байрям се очаква значително усложняване на пътната обстановка в периода 19 – 27 септември 2015 г, както в страната, така и по граничните пунктове с България. Това гласи съобщение на Министерството на външните работи и допълва препоръки към всички, които ще пътуват за Турция за празника.  

Особено натоварване се очаква през съботните и неделни дни (19-20 и 26-27 септември). Трафикът в големите градове и основните пътни артерии е натоварен. В големите градове и по основните пътни артерии трафикът се контролира посредством видеонаблюдение, камери за скорост и червен светофар. Възможно е при съставяне на акт или електронен фиш, те да Ви бъдат предоставени на излизане от страната през ГКПП.

Пътувайте само в краен случай до районите в Турция, разположени по продължение на турско–сирийската граница - провинции Шърнак, Мардин, Шанлъурфа, Газиантеп, Килис, Хатай, Сиирт, Тунджели и Хаккяри.

Демонстрациите са чести, особено в големите градове като Истанбул и Анкара. В Истанбул традиционни места за организиране на митинги и демонстрации са площад Таксим, бул. „Истиклял”, Бешикташ и Кадъкьой. Не са редки случаите, в които се стига до ескалиране на напрежението и сблъсъци. Избягвайте всякакви демонстрации, митинги, улични протести и струпване на големи маси хора. В случай, че попаднете в подобна ситуация, напуснете района възможно най-бързо. Изпълнявайте указанията на местните власти.

Бъдете бдителни и с повишено внимание при посещения на туристически обекти, търговски центрове, пазари, гари, летища, пристанища и при движение с градски транспорт. Осведомявайте се предварително за актуалните събития в страната и местата, които ще посетите.

Нивото на престъпността в Турция е ниско. По-често срещано явление в Истанбул и големите градове е джебчийството и кражбите на пари, кредитни карти, мобилни устройства и лични документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама