Проф. Кръстьо Петков подкрепи кандидат за кмет на Сливен

18:25, 16 сеп 15 / Общество 25 139 Шрифт:
Topnovini
Кандидатът за кмет на Сливен от коалицията "Съюз за Сливен" Иван Петров бе подкрепен  от Обединен блок на труда /ОБТ/  Български лейбъристи в лицето на бившия председател на партията проф. Кръстьо Петков, както и на настоящия лидер Екатерина Атанасова.

Кандидатурата на Петров бе подкрепена и от Бенчо Бенчев, председател на Обединение „Достойна България"

Проф. Петков - дългогодишен лидер на КНСБ и ОБТ, който сега е председател на Съюза на икономистите в България посочи, че регионите са важни, но България се е развила като свръхцентрализирана държава. Според проф. Петков,  Сливен е един от регионите, който може да разчупи застоя.

„Като икономист се интересувам в Сливен може ли да се реализира един принцип, като не държавата, а регионите са важни и водещи. Практиката показва, че в Европа, където има мощни региони -  дръпнаха напред. За съжаление през последните години България се разви като свръхцентрализирана държава. Сливен е един от регионите, който може да разчупи този модел на застой. Това ни накара да подкрепим Коалиция „Съюз за Сливен", в която преобладават гражданското, бизнесът, съсловното начало. Това се случва в около 30 общини, а те не могат да се управляват без местните структури. Мотивацията, поради която съм тук е след изборите, а аз съм уверен, че ще се постигне резултат от тази коалиция, с Иван Петров и неговия екип ще можем да реализираме интересни идеи в Сливенска община в областта на регионалистиката, заетостта, трудовите пазари, индустрията, икономиката”, обяви още днес проф. Кръстьо Петков.

Кандидатът за кмет Иван Петров представи част от програмата си за управление, като сред приоритетите са повече внимание и оттношение към младите хора и създаване на работни места, контрол върху публичните финанси, превръщането на Сливен в европейски град и туристически център в Югоизточния регион на страната.

Петров обяви, че е водач на листата за общински съветници на Коалиция „Съюз за Сливен", в която са включени инженери, лекари, бизнесмени, архитекти и добави, че в коалицията са партиите "Нова алтернатива", Обединение "Достойна България", граждански движения  и неправителствени организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама