Китен се сдоби с футболна площадка на световно ниво (снимки)

18:11, 16 сеп 15 / Общество 25 216 Шрифт:
Topnovini
Град Китен вече може да се похвалили с модерна спортна площадка на световно ниво. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на морското градче Атанас Петров. Проектът, който освен спортното съоръжение включваше и паркинг, е на стойност около 120 000 лева. Средствата са били осигурени изцяло от общинския бюджет. Неговото изграждане продължи около два месеца. Футболното игрище, паркингът и озеленяването на тревните площи са първият етап от цялостен спортен комплекс, който предвижда да издигне кметството в Китен.

Игрището е с размери 20/40 м и с около 5,5 м телени ограждения. Мястото е осветено изключително добре с много лампи, което позволява на спортистите да тренират и късно вечер. Покритието на терена е последно поколение изкуствена настилка, отговаряща на изискванията на ИСО, ФИФА, УЕФА.

Освен за футболни срещи игрището може да се ползва и за хандбал. Съвсем скоро предстои да започне строителство и на втората фаза от цялостния проект за спортен комплекс, която предвижда израждане на две зали за тенис на маса, съблекални, душове, тоалетни и два фитнеса на открито. Те ще се намират в сградата на известния от недалечното минало ресторант „Атлиман” в града.

Новите съоръжения ще се простират на 2 дка общински терен, който е изключително подходящо място за развиването на спортни дейности, тъй като се намира в гориста местност, сред красива природа и чист въздух.

Атанас Петров сподели още, че Китен се развива много добре към този момент, като в управленската програма на кметството са заложени редица инфраструктурни проекти.

„Който и да дойде кмет, ще има върху какво да стъпи. Имаме голям проект за довършване на брегоукрепването, който ще свърже северния и южния плаж. Той е на стойност 5 млн. лева. Имаме готов проект за реставрация на крепостната стена „Урдовиза” за няколко милиона лева. В момента започнахме рекултивация на старото сметище на Китен за 900 хил. лева по европейски проект”.

До няколко месеца трябва да бъде изцяло ремонтирана и санирана Целодневна детска градина „Пролет”, в която се обучават близо 30 деца от град Китен. Парите за нейното реновиране са осигурени по европейска програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама