Варненски булевард се оказа тотално разбит след мистериозен ремонт

18:07, 16 сеп 15 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За меко казано странен ремонт на едното платно на булевард "Осми Приморски полк" и за липсата на каквато и да била информация по въпроса сигнализира на електронните пощи на варненските медии гражданинът Боян Георгиев. Той следи процеса от 27 август и все още няма еднозначен отговор на въпроса какво се случва с втория етап от ремонта на централния варненски булевард. 

"Булевардът си стоеше с два насипа пясък, без по него да се вижда жива душа, камо ли работеща такава. И така близо 20 дни. Това, което провокира недоволството ми, беше фактът, че другото платно също беше затворено за 20 дни и въпреки че тогава също забелязахме умишлено бавене и само цъкахме с език, в края на водопроводните ремонти трасето беше асфалтирано и отворено. Нещо, което към днешна дата – 16 септември, все още не се е случило с платното, което е тема на тази публикация“, пише в сайта си varnasummer Георгиев.

Казаното до тук провокира гражданина да следи ежедневно темпа на ремонта и да публикува своите впечатления в социалната мрежа. След няколко поста на мястото са изпратени работници със сигнални жилетки, които обаче по-скоро са се подпирали, свидетелства Боян.

"Когато все пак се извършваше някаква дейност, числото на ангажираните с това хора рядко надвишаваше трима души. Работа се започваше не по-рано от 9:00 и приключваше не по-късно от 17:30 часа. През уикендите не се работеше. В крайна сметка на 5 септември булевардът съвсем неочаквано беше отворен за движение. Казвам съвсем неочаквано, защото всички мислехме, че платното ще бъде асфалтирано също както срещуположното, но това не се случи. Един багер насипа купчините с пясък в изровените водопроводни канали, закърпиха с парчета асфалт и край. Оставиха пътя в още по-лошо състояние, отколкото беше в началото – с наранена от тежките машини повърхност, с нагънат от камионите с пясък асфалт и разбити отводнителни шахти“, пише още Георгиев.

Поради това, че булевардът е оставен без да е преасфалтиран, будният гражданин се обърнал към кмета на града Иван Портних. От неговия личен фейсбук профил е получил отговор, че екипите работят на друг проблемен участък – пътя към кв. Виница.

"Това беше меко казано странно оправдание, защото тук говорим за планирани ремонти и няколко фирми, между които се разпределят инфраструктурните ремонти в града. Не разбрахме защо трябва да чакаме да приключи единия ремонт, за да продължи другия и всичко това ни намекваше, че организацията в работата на Общината е слаба. Не разбрахме защо едното платно за 20 дни беше ремонтирано и асфалтирано, а другото за същия период – не. Междувременно ремонтът на пътя за кв. Виница приключи и беше гръмко открит на 11 септември. Днес е 16 септември, но на въпросния участък на бул. "Осми Приморски полк“ обещаното асфалтиране така и не е започнало“, посочва варненецът.

Той стига до две предположения за дългото забавяне на ремонта. Първото е, че в работата на Община Варна цари пълен хаос и тя не може да упражни контрол над фирмите, на които са възложени ремонтите. Втората хипотеза е, че дейностите по реконструкция се разтеглят умишлено във времето, за да приключат по време на предизборната кампания за кмет и общински съветници.

"Учудва ме тоталната липса на информация както на самия обект, така и в сайта на Общината. Претърсих из основи за някаква информация относно текущи ремонти на въпросния булевард, но нито в сайта на Община Варна намерих нещо, нито на затвореното за 40 дни трасе имаше някаква информационна табела за начало и край на ремонта. При търсене на "Участъци в ремонт“ в сайта на Община Варна намирам PDF файлове от 2012 и 2013 година, като някои от тях не могат да се отворят, а от други научаваме, че фирмата "Хидрострой“ е сключила договор с общината за 60 млн. лева за поддръжка на пътната мрежа и пр. неща, които нямат връзка с търсенето,“ завършва Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама