Китайски инвеститор в Добрич получи сертификат за инвестиции клас „В“

17:25, 16 сеп 15 25 279 Шрифт:
Topnovini
Сертификат за инвестиция клас „В” получава българо-китайската компания „България Тианшинонг Фийд Ко” ООД, реши на заседанието си вчера Общинският съвет в Добрич. Работна група от експерти, назначена със заповед на кмета, е разгледала заявлението на дружеството. Фирмата има сериозни инвеститорски намерения  и вече е закупила съседни терени с обща площ 26.265 кв. м. на територията на общината с цел изграждане върху тях на „Фуражен завод, силозно стопанство и обслужващи сгради”. Фирмата има опит при осъществяване на износ на селскостопанска продукция в Китай, планира използването на китайски рецептури за фуражи и инсталирането на модерни съоръжения за съхранение и производство.

Прогнозният размер на  инвестицията е до 5 млн. лева. Предвижда се разкриването на около 50 работни места и ползването на услуги - счетоводни, юридически, спедиторски, охрана и др., за нормалното функциониране на завода от местни фирми от град Добрич. По същество инвестиционния проект е създаване на ново малко предприятие на територията на Община град Добрич. Намеренията на инвеститора  са завода да бъде изграден и пуснат в експлоатация за срок от 1 година от получаване на разрешителното за строеж от Община град Добрич. Към момента инвестиционният проект е на етап проектиране и съгласуване с институциите.     

           Инвеститорският проект е свързан със създаването на ново предприятие, с диверсификация на производството и добавяне на допълнителна стойност чрез преработване на селскостопански суровини и техния износ за Китай. Планира се една година след въвеждане в експлоатация да се произвеждат 150 000 тона концентриран фураж за животни, по рецептура от Китай и изцяло износ за Китай. Паралелно – при отпуснати квоти ще се осъществява и износ на царевица за Китай. Създадените търговски връзки с китайски купувачи на крайните продукти гарантират стабилни приходи от дейността, устойчивост на инвестицията и жизнеспособност на проекта.

Освен това, проверката е показала, че инвестиционния проект е обезпечен финансово, с доказан произход на паричните средства, което е видно от внесения капитал при последната регистрация на дружеството в Добрички Окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама