До края на 2015 г. Община Омуртаг трябва да приключи с обществената поръчка за транспорт

16:59, 16 сеп 15 / Общество 25 325 Шрифт:
Topnovini
До края на декември тази година Община Омуртаг трябва да приключи с обществената поръчка за възлагане на превозите по автобусни линии от областната и републиканската транспортни схеми. Това гласува днес Постоянната комисия по транспорт в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областна управа в Търговище.

На заседанието, председателствано от губернатора Светлин Бонев, бе прието още да се променят часовете на тръгване от начална и междинни спирки на автобусите по линия Пловдив-Омуртаг.

В хода на разискванията бяха изразени положителни становища от всички членове на комисията, които приеха направените предложения за промени. След съгласуване на проектите на маршрутните разписания от областния управител, същите ще бъдат изпратени за утвърждаване от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

По време на заседанието, областният управител Светлин Бонев изрази задоволство, че макар и бавно общините актуализират маршрутните разписания съобразно законовите изисквания и транспортните схеми, като в повечето са проведени обществените поръчки и са сключени договори за изпълнение на автобусните линии. Светлин Бонев обясни, че проблеми съществуват в община Омуртаг, където не е проведена обществена поръчка за възлагане на превозите, което от своя страна прави изпълнението на линиите незаконосъобразно. Губернаторът  добави, че е постъпило писмо от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, с което уведомяват, че кметът на община Омуртаг трябва да предприеме действия за коригиране на маршрутните разписания, които не отговарят на нормативните изисквания и са в конфликт с други разписания, за да не бъдат закрити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама