Брюксел: Пловдив е на прав път към 2019 г.

16:34, 16 сеп 15 / Общество 25 155 Шрифт:
Topnovini
"Екипът на Фондация "Пловдив 2019" е на правилен път." Това констатираха експертите от ЕК по повод първия мониторинг на работата по подготовка на Града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 година.

Екипът на фондацията, както и зам.-кметът по култура и председател на Управителния съвет на "Пловдив 2019" Стефан Стоянов представиха в Брюксел постигнатото до момента и цялостната стратегията за развитие на Пловдив като Европейска столица на културата.

Срещата бе първият от серията мониторинги на Европейската комисия върху работата по подготовката на града за 2019 година. Пред 10-членното жури по оценка екипът на фондацията докладва за развитието на проекта от началото на годината, определи предизвикателствата и възможностите за разрешаване на съществуващи трудности.

Двучасовото заседание приключи с висока оценка на журито, което определи работата на фондацията до момента, като отбеляза че "екипът е на правилен път и се справя успешно с голямото предизвикателство".

Експертите от Европейската комисия набелязаха и конкретни насоки и бъдещи стъпки в развитието на проекта.

Припомняме, че докладът, представен в Брюксел е реализиран съвместно с един от консултантите, подготвили кандидатурата на града - проф. д-р Оливър Шайт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама