ДЕОС обещава да реши проблемите на София в 9 стъпки и половина

16:19, 16 сеп 15 / Общество 25 199 Шрифт:
Topnovini
Предизборната си програма представи днес една от париите, които ще влязат в битката за кметските избори, предаде репортер на София Topnovini.bg. Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС) предвиждат в промените на София в девет стъпки и половина.

„Ние не сме нито лява, нито дясна партия. Ние сме либерална партия. Партия на свободата“, каза председателят на движението Емил Георгиев.

Първата стъпка от предложенията на ДЕОС е за пълна прозрачност в делата на общината. За да може всеки гражданин свободно да проверява как се харчат парите на общината и за какво. По думите им в момента информацията се води за достъпна, но релано не може да се намери.

„Това е политика на народния ход, политика на много очи. Информацията в момента е крайно недостъпна, а промяната е въпрос на политическа воля“, посочи още Георгиев.

Другата стъпка, която програмата на ДЕОС предвижда да бъде направена, е за връщането на Витоша на хората. От партията обясняват, че в момента планината е „открадната“ и хората не могат да я ползват свободно. По думите им има множество нередности с фирмата концесионер, която стопанисва съоръженията в природния парк и те трябва да бъдат прекратени.

„Главният архитект на града Петър Диков съсипва София от ден на ден. Той е най-големият пирон в ковчега на умиращата култура в София“, каза друг от членовете на партията Жустин Томс.

Коментарът ѝ беше направен заради друга стъпка от програмата на ДЕОС, която предвижда да се пребори с „кича, бутафорията и липсата на автентичност“ на града.

„Ценни стари къщи и паметници на културата биват бутани, за да се построят на тяхно място молове. За това смятаме, че главният архитект трябва да бъде сменен“, посочи още Томс.

ДЕОС предвиждат да направят „електронна община“, за да предотвратят опашките по касите в държавните институции. Партията ще се бори и за премахването на автомобилите в сърцето на града. Според тях има редица мерки, които биха могли да бъдат взети, за да бъде въздухът, който дишаме по-чист, но не конкретизираха такива.

Движението предвижда и развитие в сферата на „предприемачеството с контрол, но без натиск“. От ДЕОС обръщат внимание и на възраждането на човечността у хората.

„Нашата визия е за град, в който да се чувстваме всички добре - българи, роми, чужденци и тези, които бягат от войната“, посочи Георгиев. И допълни, че ДЕОС ще предвижда стъпка и за подобряването на условията за децата в града.

Последната „половин крачка“ до цялостната промяна на София, която партията предвижда е отредена за хората и за техния личен принос към града.

На пръв поглед програмата на движението е почти еднаква с тази на „Зелените“. От ДЕОС заявиха, че ако „Зелените“ застават зад либерални идеи, тяхното място било в ДЕОС.

Кандидат за кмет на София от ДЕОС е Виктор Лилков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама