Нова сграда за началото на академичната година на Филиал Сливен към МУ-Варна

15:59, 16 сеп 15 / Общество 25 218 Шрифт:
Topnovini
Новата академична 2015/2016 година на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна започна с  нова сграда. Тази година студентите влизат в реновираната и модернизирана сграда на филиала, снабдена с подходяща техника и възможности за висококачествено образование на бъдещите медицински сестри и акушерки.

На събитието присъства областният управител Димитър Сяров. Бяха поканени и предишните трима областни управители, в чийто мандати са започнати и реализирани ремонтните дейности на учебната сграда – Марин Кавръков, Корнелий Желязков и Валя Радева.

Церемонията премина в присъствието на ръководния състав на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, ръководители, преподаватели и студенти на Филиал Сливен, народния представител Мария Белова, началникът на Регионален инспекторат по образованието Бисерка Михалева , кметът на Община Сливен Кольо Милев, директорът на окръжната болница д-р Васислав Петров, общественици и граждани на Сливен.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий благослови присъстващите за здраве и пожела успех в хуманните начинания, с които ще се занимават студентите в специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“.

С благопожелания за успех към студентите се обърна и ректорът на университета – проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н. „Бъдете убедени, че сте избрали най-доброто място да учите, тъй както ние сме убедени, че сме избрали най-добрите сред вас“, завърши обръщението си той. Проф. Иванов изрази специални благодарности на Областна администрация Сливен, с чиято подкрепа през годините е станало възможно реализирането на проекта за обновяване на материалната база на Филиал Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама