КЗК върна обществената поръчка на 110 нови столични автобуса

15:45, 16 сеп 15 / Общество 25 236 Шрифт:
Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) върна за преразглеждане избора за изпълнител на обществената поръчка за доставка на 110 дизелови автобуса за столичния градски транспорт и специализираното оборудване към тях, става ясно от решение № АКТ-714-08.09.2015. То е в отговор на жалбата на дружеството "Ивеко Чешка република", което е класирано на трето място в търга през месец юли.

В офертите на китайската "Джънджоу Юйтун бус" и турската "Карсан", които са на първо и второ място в класирането, липсва документация, има несъвпадения между техническите данни на предлаганите от тях автобуси и параметрите от каталозите на производителите и техническите им параметри не отговарят на предлаганите цени.

КЗК отхвърля повечето мотиви в жалбата на „Ивеко Чешка република“ АД като неоснователни, но приема, че техническите параметри са завишени и отменя решението на „Столичен автотранспорт“ за класиране на доставчик на автобуси. Това отново връща търга на етапа с отваряне и разглеждане на техническите предложения на всичките шест допуснати до класирането участници.

Поръчката най-вероятно ще бъде спечелена от „Ивеко“, ако конкурсът не бъде променен, защото чешкото дружество е на трета позиция, а поръчителят е задължен да отстрани „Джънджоу“ и „Карсан“ по настояване на КЗК. Ако това стане, в София ще има нови 110 автобуса от италианската марка на цена от 40 млн. лв.

Припомняме, че двете фирми лидери бяха класирани на челните места в търга от организатора "Столичен автотранспорт" през месец юли. Те предложиха и най-ниски цени за доставка на 110-те автобуса. "Джънджоу" предложи 33,4 млн. лв. при прогнозна цена 43 млн. лв. и спечели търга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама