Откриха първата стрийт фитнес площадка в Русе

15:30, 16 сеп 15 / Общество 25 306 Шрифт:
Topnovini
Днес на ул. "Цар Асен" (блок "Съединение") в Русе бе открита първата фитнес площадка на открито, която е част от програмата на Община Русе за обновяване на откритите места за спортуване в града. На кратката церемония присъстваха кметът Пламен Стоилов, неговите заместници Наталия Кръстева и Димитър Наков, както и част от младежите, които бяха организирали подписката с настояване за подобни места за спортуване. 

Стоилов изказа благодарности за инициативата на спортуващите младежи, и ги увери, че Общината планира да изгражда поне по една подобна площадка във всеки един от районите на Русе. С това се цели да се насърчават спортните прояви както на децата, така и на по-възрастните, за да се противодейства на тенденцията за все по-залежал начин на живот. Наред с малките площадки ще бъдат изграждани и игрища за най-масовите спортове - футбол, баскетбол, хандбал и други. 

"Искаме децата да станат от столовете пред компютрите, да излязат от апартаментите и да спортуват. Проблемът на спортното поколение в Русе е, че е скъсана нишката с масовия спорт, липсват ни младите таланти. Имаме много деца със заложби, и те могат да дадат начало на своето развитие именно на подобни места", заяви още Стоилов. Като бивш спортист, той не пропусна да лично да изпробва новите уреди.

Предстои съоръженията по места да бъдат оборудвани с осветление и видео наблюдение, за да могат да се ползват денонощно, и за да се предотвратят вандалски прояви. На този етап първите четири подобни площадки са стрували на Община Русе около 60 хил.лв. Димитър Наков от своя страна коментира, че след като вече е приключило проектирането и е натрупан опит в строежа, изграждането на последващи площадки ще става далеч по-лесно. Той увери, че дори да има вандалски прояви, повредените уреди ще бъдат ремонтирани или подменяни възможно най-бързо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама