Правителството отпуска допълнителни 5 млн. лв. на Агенцията за бежанците

15:24, 16 сеп 15 / Общество 25 227 Шрифт:
Topnovini
5 млн. лв. ще отпусне правителството на Държавната агенция за бежанците за осигуряването на храна, охрана на центровете и издръжка на териториалните поделения на агенцията. Това стана ясно след редовното заседание на Министерския съвет.

Предвидени са средства за оборудване на Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. Със 100 бройки ще се увеличи щатната численост на служителите на Агенция за бежанците, а с толкова ще се намали щатната численост на Министерството на вътрешните работи.

Увеличението на персонала на агенцията е финансово осигурено до 14 юни 2016 година от Европейската комисия на основание на подписано на 29 май споразумение за изпълнение за срок от една година на План за спешни мерки по фонд "Убежище, миграция и интеграция".

Само за последните десет дни при опит да влязат в България са били задържани близо 1000 души, показва статистиката на МВР. Вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че тенденцията за увеличение се запазва, като дори нарече цифрите, с които МВР разполага „апокалиптични“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама