Съдят варненец, забил юмрук в лицето на лекар от Спешния център (видео)

14:15, 16 сеп 15 / Крими 25 178 Шрифт:
Topnovini
Наказателно дело по обвинение за нанасяне на телесна повреда на медик от Спешния център във Варна е насрочено  за 17 септември, четвъртък, в Районния съд, съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

Подсъдим по делото е 27-годишният Йордан Петров. Обвинението срещу него е за престъпление по чл.131 ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на лека телесна повреда на лекар в болница "Света Анна“ при и по повод изпълнение на функцията му.

Самият инцидент е от вечерта на 25 май миналата година. Подсъдимият влязъл в спешния ортопедичен кабинет с кръвотечение от порезна рана и поставил наранената си ръка директно върху бюро с медицинска документация. Санитарка го накарала, да премести ръката си на хирургическата маса за обработка, при което той започнал да се държи арогантно и неучтиво.

Според обвинението, при огледа на раната от дежурния лекар, Петров блъснал хирургическата ваничка и го опръскал с кръв. После, със свободната си ръка, забил юмрук в лицето на лекаря. Вследствие на удара медикът получил подкожен травматичен хематом в областта на челюстта.

Ход на делото беше даден преди съдебната ваканция, в отсъствие на подсъдимия. Упълномощеният от него защитник - Бранимир Балачев - тогава посочи уважителни причини за неявяването му. Пострадалият лекар встъпи като частен обвинител и граждански ищец в процеса и предяви иск в размер на 4000 лева – като обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама