„ВиК“ – Бургас става акционер във „Водоснабдяване и канализация“ – Добрич

14:02, 16 сеп 15 / Общество 25 316 Шрифт:
Topnovini
Правителството на днешното си заседание реши да се увеличи капитала на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Добрич. Това ще стане чрез записване на нови дялове в полза на държавата и чрез приемане на нов съдружник - „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас. Записването на нови дялове в полза на държавата е за сметка на трансформиране на просрочено частно държавно вземане, съгласно Споразумение за подзаем на дружеството към предоставен заем от Международната банка за възстановяване и развитие, в размер на 8 504 447, 89 лева. Приемането на новия съдружник произтича от трансформиране на просрочено вземане от предоставен фирмен заем от „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас на дружеството в размер на 3 079 699,96 лева, в капитал.

Непаричните вноски ще бъдат оценени по реда на чл. 72, ал. 2 от Търговския закон преди тяхното апортиране в капитала на дружеството и изменението на дружествения договор.

Осигуряват се възможности за по-ефективно функциониране на дружеството и за нормалното предоставяне на публичните ВиК услуги на потребителите

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама