Варненци рискуват живота си заради ремонт на тротоар (снимки)

13:26, 16 сеп 15 / Общество 25 185 Шрифт:
Topnovini
Ремонт на пешеходната зона на бул. “Владислав Варненчик” в района на Кръглата банка, който включва и изграждане на велотрасе, принуждава хората да вървят по пътното платно, оплакаха се читатели на Topnovini.bg. Причината за това е, че никой не е помислил за пешеходците, докато текат ремонтните работи. Така млади, стари и майки с колички вървят по шосето и рискуват живота и здравето си.

Ремонтът на тротоара е започнал на 14 септември, понеделник, установи репортерска проверка. "Оставили сме очакален път за преминаване. Мисля, че е по-добре от старите плочки както за пешеходците, така и за велосипедистите”, твърди отговорникът на обекта, който отказа да се представи и да каже коя фирма представлява. В района на ремонтните работи няма табела, която да указва на хората, че трябва да газят в чакъла.  

Отговорникът на обекта обясни, че фирмата, която представлява, е подизпълнител на "Инжстрой”. Ремонтът на пешеходната зона на бул. “Владислав Варненчик” включва и изграждането на велоалея от бул. "Република" до Катедралата.

Отворен остава въпросът какво правят общинските чиновници, отговорни за строителния контрол, които само в голяма община са 11 души на щат. Неясно още колко са назначени и в район "Одесос", на чиято територия попада тротоарът пред Кръглата банка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама