Одобрени са 1300 молби за помощи на първокласници в Пловдив

13:07, 16 сеп 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента в Пловдив са подадени и одобрени около 1300 молби за помощи на първокласници, съобщи за Пловдив Topnovini.bg директорът на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева.

Още около 300 молби са в процес на обработка. На този етап има само 8 отказа, и то за надвишаване на доходния критерий, който е 350 лв. на член от семейството. Срокът за подаване на молби е до 15 октомври.

Помощите, които се отпускат на родителите на първокалсници, са в размер на 250 лв., процедурата включва подаване на молба-декларация в дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес, като е задължително да се представят документи за доходите на двамата родители 12 месеца назад от датата на подаване. Задължително се изисква също така актът за раждане на детето, както и документ от училището, в което е записано.

Ако детето е освидетелствано от ТЕЛК, се прибавя и копие на тези документи, като в такива случаи доходният критерий не важи.

Всички, родители на деца, които посещават групи за предучилищна подготовка и училище, в срок до 30 октомври трябва да представят в дирекция "Социално подпомгане" удостоверение, че детето посещава съответното учебно заведение, напомни отново Танева.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, ако родителите не представят такъв документ, ще им бъдат спрени детските надбавки. 28 000 са семействата в Пловдив, които получават детски надбавки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама