Пловдивчани от "Гагарин" дочакаха нов асфалт по вътрешнокварталните улици

12:40, 16 сеп 15 / Общество 25 322 Шрифт:
Topnovini
15 вътрешноквартални улици ще бъдат преасфалтирани в пловдивския квартал "Гагарин", съобщи днес кметът на район "Северен" Ральо Ралев. Заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев той направи първа копка за ремонта на ул. "Достоевски".

"В следващите месеци Община Пловдив ще инвестира над 1 млн. лева в уличната инфраструктура в карето между бул. "България", "Цар Борис III Обединител", "Дунав" и ул. "Огражден", обяви Тотев. По думите му всички улици, които се нуждаят от реконструкция в това каре, ще бъдат преасфалтирани, междублоковите пространства, предназначени за паркиране, ще бъдат изцяло реновирани.

Ще бъдат обновени улиците "Вишнева", "Ком", "Деньо Манев", "Кольо Фичето", "Чапаев", "Достоевски", "Алма Ата", "Водолей", "Ален мак", "Цветан Зангов", "Данте", "Чучулига", част от "Огражден" и "Стефан и Обрейко Обрейкови", както и междублоково пространство на "Достоевски".

Част от парите за ремонтите са близо 400 хиляди лева остатъци от паркинга на "Колодрума", както и около 600 хил. лв. от проекта на "Пътинженеринг" за бул. "Васил Априлов".

Районната администрация ще предупреди всички кабелни оператори да прокарат своите мрежи, за да не се налага вторично разкопаване, уточни Тотев. "В сравнително добро състояние по тези улици са тръбите на ВиК, обновяваме улици там, където няма аварии", обясни от своя страна районният кмет Ралев. Той уточни, че изцяло ще бъдат подновени тротоарите на най-дългата вътрешноквартална улица "Стефан и Обрейко Обрейкови".

"Надали някой си е представял, че в този квартал някога ще се направят малките улици. Нека хората да знаят, че ще се погрижим много добре за "Гагарин", коментира още Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама