Михаил Мирчев: Особата ми заслужава по-голям медиен интерес

12:26, 16 сеп 15 / Политика 25 193 Шрифт:
Topnovini
"Аз съм интересната личност на тези избори. Медиите не трябва да бъдат на края на опашката. На следващата пресконференция нещата ще се променят". Така кандидатът за кметския стол в Столичната община от БСП Михаил Мирчев, откри първата си предизборна пресконференция.

Видимо Мирчев остана много недоволен от слабия журналистически интерес. Мирчев каза, че медиите не си дават сметка, че именно той е основният опонент на Йорданка Фандъкова. "Тази сутрин тя сама го каза в една телевизия. Само не разбирам защо социологическите агенции мълчат за това?", посочи още кандидатът за кмет.

По думите му последните социологически изследвания, които са правени за местните избори са, били през юни. В момента резултатите се предавали само неофициално "от уста на уста". "Най-големите социологически агенции все още не са направили нито едно изследване за предстоящите избори в София. Все пак София е половин България", каза Мирчев и допълни, че колонките с процентите на големите агенции, за това кой кандидат колко ще събере на предстоящите избори, са скрити.

Мирчев подчерта, че те се крият, за да се поддържат "пропагандните прогнози, които се говорят в обществото".

Мирчев коментира, че последните официални данни от юни показват, че 60% от гласовете ще отидат при Йорданка Фандъкова, 15% при Вили Лилков, 12% при Георги Кадиев и едва 5% за него. Това, по думите на Мирчев, били "внушения и пропаганда". "Вижте реалните изследвания. Фандъкова има под 50%, което я изпраща директно на балотаж. Вили Лилков не седи на телевизора толкова добре, колкото моят образ, затова той получава 10%, аз съм с 12%, а Кадиев с някакви 3%", каза той и допълни, че до изборите разликата между него и Лилков ще стане огромна.

"Институциите на Фандъкова я дърпат надолу. На първия тур ще сме три алтернативи, на втория алтернативата ще съм само аз", категоричен е кандидатът на БСП. Той посочи, че игрите "в ляво" ще разделят донякъде гласовете на левите симпатизанти, но и това няма да му попречи "да изплува". По думите му новата коалиция на Георги Кадиев, Георги Първанов и Георги Анастасов ще събере около 15 000 души. Толкова според него ще събере и „Движение 21“. "Страхил Ангелов е вторият Георги Кадиев. Той направи партия, за да има суматоха на изборите", каза Мирчев.

Мирчев обясни, че "разбиването на дясното" в предстоящите избори също е налице. По думите му Реформаторите, Гергьовден и ДЕОС са десните опоненти на ГЕРБ.

Мирчев коментира и проектозакона за предучилищно и училищно образование. По думите законът се гледал "технократски, все едно в сферата на образованието не се работи с хора". "Привилегията за частните училища ще даде възможност на всякакви мутри да си направят частни училища и да взимат пари от държавата", каза още кандидат кметът Михаил Мирчев обеща, че ще дава подобни пресконференции всяка сряда в 10 часа до изборите.

Той заяви, че се надява да има по-голям медиен интерес на тях, защото "особата му го заслужава".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама