Отложиха дело в Русе за източване на европейски фондове за земеделие

12:23, 16 сеп 15 / Крими 25 142 Шрифт:
Topnovini
Дело срещу двама мъже, обвинени в източване на земеделски еврофондове, трябваше да започне днес. Не му беше даден ход обаче, поради отсъствието на единия подсъдим – Златко Иванов. Адвокатът му Николай Колев представи болничен лист, според който младият мъж трябва да се лекува у дома. Той се възпротиви на гледане на делото в отсъствие на подзащитния му, тъй като покследният искал и лично да се защити, а не само да ползва адвокатските услуги. Желаел също така да даде обяснения по стигналия до съда въпрос.

Съдията поиска в полицията да бъде повикан лекарят, издал болничния лист, за да бъде разпитан, от какво точно страда пациентът му и защо не може да се яви в съдебната зала, както и при какви обстоятелства е издаден самият документ.

Другият подсъдим, Йордан Иванов, беше в залата, но той също не пожела да се даде ход на делото в отсъствието на Златко Иванов. Мнението на ответната страна беше споделено и от прокуратурата, а съдът го уважи.

Двамата мъже от Русе са обвинени, че през периода от 15 декември 2008 г. до 19 януари 2010 г. пред фонд „Земеделие“ - единият в дунавския град, а другият в Разград, са подали заявления за отпускане на финансово подпомагане по мярка за създаване на стопанства от млади фермери и и в бизнес-плана, приложен към него са излъгали, че в собствен обект в село Кошов отглеждат животни за угояване. Така всеки от тях получил по 48 892 лева, като по-голямата част от парите били от европейско финансиране и близо 5 000 от национално съфинансиране.

На Златко Иванов е повдигнато и обвинение, че сред документите, които е подал, е имало и фалшиво удостоверение за наличието или липсата на задължения към Националната агенция за приходите (НАП).

Делото ще продължи на 7 октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама