Google.bg събира дарения за бежанците и мигрантите, удвоява сумата

11:41, 16 сеп 15 / Общество 25 260 Шрифт:
Topnovini
От сряда сутринта на заглавната страница на търсачката на Google България се появи бутон за дарения за бежанците и мигрантите. 

Под девиз „Заедно можем да направим повече“ интернет гигантът обещава да удвои първите пет милиона евро, събрани от дарения за хуманитарни цели. Компанията посочва, че досега е дарила 1 млн. евро на  организации, които оказват непосредствена хуманитарна помощ, и приканва интернет потребителите да се присъединят към инициативата, като направят дарение още днес.

“За да засили двукратно ефекта от приноса ви, Google ще удвои първите 5 милиона евро от дарения, така че заедно да наберем 10 милиона евро за хуманитарни цели”, обещава компанията. 

“Дарението ви ще постъпи директно в Network for Good и след това ще бъде разпределено между четири организации с нестопанска цел, подпомагащи бежанци и мигранти. Тези дружества способстват за осигуряването на жизненоважна подкрепа – включително подслон, храна, вода и медицинска помощ – и се грижат за сигурността и зачитането на правата на хората в нужда. Google ще покрие всички такси за обработка, така че цялото ви дарение да отиде там, където е най-необходимо.”

„Европа, Близкият изток и Северна Африка са изправени пред бежанска и мигрантска криза – най-тежката в света след Втората световна война. Дарили сме 1 милион евро на организации, които оказват непосредствена хуманитарна помощ, и ви приканваме да се присъедините към нас, като направите дарение още днес”, казват от Google.

Събраните дарения отиват в организациите „Лекари без граници“, „Спасете децата“, „Международен комитет по спасяване“, „Върховен комисариат на ООН за бежанците“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама