Пияна пенсионерка от Русе е глобена по УБДХ, обиждала мъже и ударила един от тях

11:39, 16 сеп 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пияна пенсионерка беше глобена, след съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ). Случаят е от октомври миналата година.

Жената жевеела в близост до сградата, където е разположено Специализираното звено за контрол и опазване на обществения ред (СЗ КООРС – т. нар. общинска полиция). Служебните автомобили на местната власт често били паркирани в близост до нейния дом и й създавали пречки и неудобства. Това довело до многократни конфликти между нея и служителите на КООРС.

На 7 октомври 2014 г. една от колите им спряла за малко пред сградата, а шофьорът отишъл да остави някакви документи. Спътникът му останал в автомобила.

Този ден обаче жената била употребила алкохол и под негово влияние, щом видяла леката кола, се провикнала през терасата на намиращия се долу, да не паркира пред дома й. Човекът обяснил, че са спрели за малко и след минути тръгват.

Пияната русенка обаче слязла и продължила да настоява колата да се премести, защото е пред нейния гараж. Последвало повторно обяснение с пояснението, че трябва да се върне шофьорът, за да стори исканото. В този момент той дошъл и се качил в колата, но ядосаната жена променила мнението си и вместо да остане доволна, че нежеланите от нея хора си тръгват, тя застанала пред автомобила им, за да им попречи да потеглят, като ги обиждала и заплашвала. Дори ударила колата с лакът.

В инцидента се намесил униформен служител на КООРС, но той пък отнесъл юмрук в ребрата. След това жената се обадила на телефон 112 и настояла да дойде полицаски екип, който да глоби общинските служители за неправилно паркиране.

Действително пристигнали полицаи, но те й съставили акт по УБДХ, който обаче не бил разгледан от съда, тъй като прокуратурата започнала разследване по случая. След като то било прекратено, на жената повторно бил съставен акт. Той приключил в съда с налагане на глоба от 100 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама