Изпращат кафявата мечка Маша в специализиран парк в Германия

11:34, 16 сеп 15 / Общество 25 184 Шрифт:
Topnovini
Кафявата мечка Маша, собственост на разградския зоокът, ще бъде настанена в парк за отглеждане на мечки в Германия. Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета на община Разград Ценка Таракчиева.

Преди време 21-годишната Маша е предоставена за неопределен срок на зоопарка в Габрово на размножителен заем. Към момента обаче този зоопарк не отговоря на изискванията и условията за отглеждане на защитени видове животни. Затова община Габрово е отправила молба към разградската управа за предоставяне правото на собственост върху мечката, за да се намерят по-добри условия за отглеждането й.

В тази връзка в общинската администрация в лудогорския град е получено писмо от Министерството на околната среда и водите, че е готово да съдейства за настаняване на Маша в парк за отглеждане на мечки в Германия.

За целта обаче община Разград трябва да прехвърли собствеността на мечката на община Габрово, за да може МОСВ да предприеме необходимите действия животното да бъде настанено в подходящи условия.

Решението за това предстои да бъде обсъдено и гласувано на предстоящото заседание на местния парламент, насрочено за 29 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама