Реформаторите издигат предприемача Иван Ламбов за кмет на Шумен

11:04, 16 сеп 15 / Политика 25 669 Шрифт:
Topnovini
Реформаторският блок издигна кандидатурата на Иван Ламбов за кмет на Шумен. Той бе представен днес на пресконференция на петте формации от Блока.

Иван Ламбов е предприемач, партньор в две инвестиционни групи – Китайска и Американска, преподавател в няколко университета в САЩ и Китай, консултант към Европейския Съюз по въпросите на малкия среден бизнес, живял и работил в Европа, Азия и Америка.

Ламбов продуцира предаване в Радио Шумен.

Той не е член на нито една от петте партии в Реформаторския блок. Издигнат е за кандидат за кмет като гражданска квота, каза при представянето му  днес лидерът на местната структура на Движение „България за гражданите” Даниела Русева. По думите й представителите на блока нямали никакви разногласия за кандидатурата на Ламбов, бизнесът и интелигенцията биха гласували за такъв кандидат, посочи тя.

„Приех номинацията на Реформаторския блок за кмет, защото мисля, че има с какво да допринеса за развитието на нашия град. Подходът ми към решаване на проблемите на Шумен ще бъде икономически и експертен. Посоките ще бъдат две- да увеличим значително финансовия ресурс, който постъпва от европейски източници и от частни иинвестиции. А средствата да бъдат управлявани по-добре” , каза Иван Ламбов

Според него най-сериозните проблеми на града са в сферата на инфраструктурата, здравеопазването и образованието.

47-годишният шуменец е завършил Математическата гимназия в града, а висшето си образование е получил в България и САЩ.

В практиката си е изпълнявал ролята на консултант към делегацията на европейската общност

Партньор е в две финансови компании, евро-американска и китайска. В последните 20 години е работил основно в САЩ и Китай, преподавал в няколко престижни университета - Илинойския, Колумбийския и Пекинския университет.

„Надявам се тази кампания да бъде състезание на личности и на идеи, а не на партии”, посочи Ламбов.

Реформаторите обявиха днес и част от листата си за общински съветници в Шумен, в която в челните места са представители на 5-те партии от блока.

Водач ще бъде Даниела Русева, на второ място е Васил Тодоров, на трето - Димитър Серафимов, представител на НПСД, на четвърто – Марияна Петрова – от СДС и на пето- кандидатът за кмет на Шумен Иван Ламбов. Целият състав на листата за общински съветници ще бъде обявен до дни, казаха от Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама